Geplaatst op: 29 januari 2020, 17:44

Aalten -De hulpdiensten hebben woensdag hun handen nog meer dan vol aan het in brand gevlogen bedrijfspand in Aalten. Eigenaar Vincent Immink van Virupa zag zijn levenswerk letterlijk in rook opgaan.
 
"Dit is een hele slechte film", omschreef Immink zijn gevoel toen hij de brand zag. Hij geeft aan dat hij veel steun ontvangt vanuit zijn omgeving, maar ook vanuit zijn branche: "De telefoon en de appjes staan niet stil, het gaat continu door. Overal vanuit het land wordt hulp geboden. Dat sterkt wel." In de ochtend hield de brandweer de in de nacht getroffen maatregelen in stand, zoals de uitgifte van een NL-alert om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de rookontwikkeling, om de situatie overzichtelijk te houden. "'S ochtends bij daglicht zie je natuurlijk pas echt goed wat er nog vanaf komt op dat moment", stelde woordvoerder Mark Bosma omstreeks 11.00 uur. "We hebben ook te maken met medewerkers die naar het industrieterrein komen en we willen ook die mensen tijdig waarschuwen voor de rookoverlast."
 
In het pand zaten zowel de bedrijven Virupa als Tritop. De brandweer probeerde dinsdagnacht overslag tussen de twee bedrijven te voorkomen. "Dat is niet helemaal gelukt", liet Bosma weten. "Het is één heel groot pand met een brandscheiding ertussen. Er is toch een deel van de brand doorgeslagen naar het andere deel." Die helft is niet volledig door de brand verwoest. "Er is wel heel veel rook en roetschade", aldus Bosma. Ondanks de enorme tegenslag blijft Immink strijdbaar: "Mijn compagnon is volop bezig om bereikbaar te zijn en dat is inmiddels gelukt. We proberen zo snel mogelijk weer in de lucht te zijn."
 
Foto:REGIO8
Geschreven door  Mediapartner REGIO8

Share