Geplaatst op: 13 januari 2020, 14:29

Winterswijk -Twee agenten die in december 2018 gebruik maakten van hun dienstwapen in Winterswijk hebben volgens het Openbaar Ministerie rechtmatig gehandeld. Een vrouw raakte destijds gewond bij het incident.
 
“Zij bevonden zich in een zeer bedreigende situatie, waarbij één agent al daadwerkelijk geraakt was door een kogel, die in zijn steekwerend vest bleef hangen”, zo laat het Openbaar Ministerie (OM) weten over het incident dat op 9 december plaatsvond op de Keizersdwarsweg. “De schutter moest onder controle worden gebracht en hiervoor was het gebruik van het dienstwapen passend en geboden.” De verdachten vluchtten na de schietpartij, maar konden later staande worden gehouden op de Rondweg West. Hier werden twee waarschuwingsschoten in de lucht gelost, wat volgens het OM ook in overstemming is geweest met geldende instructies.
 
De drie verdachten moeten zich dinsdag verantwoorden bij de rechtbank in Lelystad. “De 23-jarige man uit Winterswijk en de 27-jarige man uit Apeldoorn staan terecht voor poging afpersing dan wel bedreiging”, aldus het OM. “Ook wordt deze twee mannen de poging doodslag op de agent ten laste gelegd. De 26-jarige vrouw is ook gedagvaard voor de poging doodslag, of medeplichtigheid daaraan. Aan alle drie de verdachten is daarnaast verboden wapenbezit tenlastegelegd.”

Share