Geplaatst op: 10 januari 2020, 18:26

Aalten / Zutphen - Hij had geen rooie rot cent op zak maar toch kocht in augustus 2018 voor ruim 6.300 euro op rekening bij de Plus in Winterswijk. De rekening werd nooit betaald.
 
Eerder dat jaar ging hij met huishoudelijk afval naar een afvalbedrijf in Aalten. De 32-jarige verdachte momenteel woonachtig in Spijkenisse zou aan het eind van de dag even komen afrekenen. Maar ook hier betaalde hij gewoon niet. Tevens had de man nog een openstaande rekening bij een bedrijf in Aalten voor het plaatsen van rolluiken en bij een borduurstudio bestelde kleding inclusief zijn bedrijfsnaam deze 2 heeft hij ook nooit betaald.
 
De verdachte moest zich deze week komen verantwoorden bij de politierechter. Echter zelf kwam hij niet opdagen, maar zijn advocaat wel. De officier van justitie vond dat in alle 4 gevallen sprake was van oplichting en eiste een taakstraf van 120 uur en 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf, met tevens een meldplicht bij de reclassering, en het volgen van een training en behandeling.
 
De verdachte is eerder veroordeeld voor vermogens- en drugsdelicten. De advocaat vroeg daarom ook voor de zaken rond de rolluiken en de kleding vrijspraak omdat er onvoldoende bewijs zou zijn. Als straf voor de andere 2 oplichtingen vroeg hij een deels een voorwaardelijke taakstraf. Daarbij haalde hij dat de oudste zaak dateerde uit 2015. De politierechter ging met de advocaat mee wat betrof het bewijs. Ook vond zij dat de politie in twee zaken onvoldoende had ondervraagd.
 
Ik heb niet genoeg informatie om in 2 zaken tot wettig en overtuigend bewijs te komen zei de politierechter.
 
Ondanks dat de politierechter de verdachte voor 2 van de 4 zaken vrijsprak veroordeelde de rechter de verdachte vanwege zijn strafblad en de ernst van de feiten conform de eis van de officier van justitie tot een taakstraf van 120 uur en 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf, met tevens een meldplicht bij de reclassering, en het volgen van een training en behandeling.

Share