Geplaatst op: 31 december 2019, 18:22

Borculo – René klein Willink had  maandagavond zijn laatste uitruk bij de brandweer van Borculo. Collega’s van brandweer Borculo hebben René thuis opgehaald voor zijn laste oefening. De collega’s hadden het brandweerpak van René meegenomen en nadat hij dit had aangetrokken ging hij mee voor zijn laatste oefening.
 
Onder weg  werd de brandweer gealarmeerd dat er hulp geboden moest worden. In de kerk toren van de Hervormde Kerk in Geesteren. Boven in de toren was brand uit gebroken en er is waarschijnlijk nog iemand boven die niet naar beneden kon en dreigde naar beneden te springen.
 
De rit  ging door Geesteren heen toen ze aan kwamen bij de kerk moest René de toren in. Alle verdiepingen in de toren werden grondig gecontroleerd door hem. Uiteindelijk bleek dat boven inderdaad nog iemand aanwezig was. Dit was zijn vrouw Sandra.
 
René klein Willink Geboren 26 december (1969)  stopt na 25 jaar bij de vrijwillige brandweer te hebben gezeten.
 
René groeide op, op de boerderij van z’n ouders met grote broer en zus aan de Scherpenoordsdijk te Geesteren. Na de lagere school, Kiezel & Kei in Borculo, ging René naar de MAS. Nadat hij deze vlekkeloos had doorlopen, meende hij de HAS in Dronten te kunnen volgen. Maar deze droom was na enkele weken al uiteen gespat. An ’t Wark dan maor! Medio 1994 werd René gepolst of hij bij de brandweer wilde komen. Nieuwe leden kwamen destijds altijd via via. Ditmaal via John en Alwin
 
René was destijds werkzaam bij de Whey Products.
Op 1 september 1994  startte René zijn brandweercarrière bij Gemeentelijke Brandweer Borculo. Samen met René van Eijkel Brouwer en Marco Mulder volgde dit trio de cursussen in de regio om uiteindelijk examen te doen voor Hoofdbrandwacht.
 
Daarna richtte René zich op zijn duikers carrière. Post Borculo had tot 2008 een duikteam welke als regiofunctie fungeerde. René was één van de vaste duiker van ’t team en ging vol passie voor deze tak van ‘brandweersport’. Het deed hem dan ook, net als de andere leden van het duikteam, zeer dat het duikteam plots werd opgeheven. Een op te richten oppervlakte reddingsteam was een ‘lachertje’, daar pasten zij dan ook voor.
 
Er zijn nogal wat ingrijpende inzetten geweest als duikteam zijnde, zoals het vlotdrama in Rekken, de haven van Doeticnhem en in ‘ons eigen’ Hambroekplas.
 
Nu René de leeftijd van 50 jaar is aangevangen, heeft hij de brandweerhelm in de wilgen gehangen. Een brandweerman met een nuchtere, serieuze kijk op brandweerzaken, hield iedereen scherp en alert. En niet te vergeten de legendarische ‘dröge uutspraken’.
Bak oe ’n ei 🥚
 
 

Share