Geplaatst op: 18 december 2019, 11:37

Langerak -Een explosie in een transformator van Tennet bij het verdeelstation in Langerak heeft dinsdagavond voor een vuurzee gezorgd. De brandweer moest een tijdlang wachten met ingrijpen omdat er een grote hoeveelheid olie in brand stond, wat zorgde voor flinke rookontwikkeling.
 
"Qua schade is de transformator verloren gegaan", zegt Franscé Verdeuzeldonk, woordvoerder van Tennet. "Die dingen kosten echt miljoenen. We moeten nog onderzoeken hoe groot de schade precies is." De brand ontstond rond 18.00 uur aan de Rouwenoordseweg tussen Doetinchem en Langerak in de transformator. "Daar zit olie in en die is volop gaan branden", zegt Frank Schipholt, woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). "Hierbij waren explosies te horen. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de olietanks die er in zitten." Het is nog onduidelijk hoe de brand precies heeft kunnen ontstaan: "Dat zal later onderzocht worden", aldus Schipholt. Er is niemand gewond geraakt bij de vuurzee.
 
Boven Langerak en Hummelo was door de brand sprake van flinke rookontwikkeling. "We hebben meetploegen ingezet om het rookbeeld in kaart te brengen", zegt Schipholt. De stroomvoorzieningen in Langerak werkten ondanks de brand nog wel. "Dat heeft te maken met een soort ringleiding", aldus de woordvoerder VNOG. De brandweer heeft het vuur rond 00.30 uur onder controle gekregen en is toen begonnen met nablussen.

Share