Geplaatst op: 5 november 2019, 16:40

Groenlo -Uit de tuin van Arnold Bleumink en Annemarie Damveld in Groenlo zijn in de nacht van maandag op dinsdag drie fazanten en twee kippen gestolen. Ook bij het naastgelegen dierenpark De Halve Maan is een poging gedaan om dieren mee te nemen.
 
"Ik baal hier enorm van", zegt Arnold Bleumink. "Wij fokken de dieren en vormen koppeltjes voor de verkoop." De diefstal van de dieren in de tuin werd dinsdagochtend door de bewoners ontdekt. Het deurtje van het hok is geforceerd en er is schade aangebracht aan de ruiten. Ook werd in de tuin rotzooi achtergelaten in de vorm van bossen bloemen: "Niet te geloven dit, echt asociaal", aldus Annemarie Damveld. "Wie doet zoiets? Dieren stelen van onze gemeenschap."
 
Bleumink, bestuurslid van de stichting die dierenpark De Halve Maan beheert, ontdekte dinsdagochtend dat een hok in dat park openstond: "Ik miste een fazantenhaan die ik later weer terug vond in een moestuintje verderop." Ook de volière van de parkieten bleek beschadigd. Bleumink heeft inmiddels aangifte gedaan van de schade en diefstal van de dieren en heeft de gemeente Oost Gelre in kennis gesteld.
 
Foto: Annemarie Damveld

Share