Geplaatst op: 7 oktober 2019, 17:26

Doetinchem -In een garagebedrijf aan de Industriestraat in Doetinchem is maandagmiddag een uitslaande brand ontstaan. Er is een NL-alert verstuurd die omwonenden waarschuwt om ramen en deuren dicht te houden.
 
De brand ontstond omstreeks 15.15 uur bij het bedrijf SN Auto's. Een auto met kortsluiting kwam binnen. De eigenaar van het garagebedrijf ging onderdelen halen toen de auto in de brand vloog. Medewerkers hebben nog geprobeerd om de brand met poederblussers te doven, maar dat mocht niet baten. Het vuur sloeg snel over naar de rest van het pand. Door de uitslaande brand moet het gebouw van het garagebedrijf als verloren beschouwd worden. Het vuur leverde een grote rookwolk op die richting de binnenstad wegtrok.
 
De Veiligheidsdienst Noord en Oost Gelderland heeft een NL-alert verstuurd om omwonenden te waarschuwen. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een watertankwagen ter plaatse. Er wordt ingezet om de omliggende panden te behouden. Publiek wordt gevraagd op afstand te blijven en niet naar de plek te komen.
 
Volgens de VNOG is het grote vuur gedoofd en heeft de brandweer overslag naar een aangrenzend garagebedrijf en naastgelegen oude bebouwing weten te voorkomen.

Share