Geplaatst op: 5 oktober 2019, 16:35

Dinxperlo - De politie hield donderdagmiddag en avond een grote horecatraining bij Club Déjàvu in Dinxperlo. Op diverse plaatsen binnen en buiten werd geoefend om uitgaansgeweld tegen te gaan en te voorkomen.
 
Zo werden onder meer relletjes in Club Déjàvu nagespeeld. Om alles zo reëel mogelijk te laten lijken deden ongeveer 30 agenten, docenten en hondengeleiders mee.  Zij trainden met ongeregeldheden in het uitgaansgebied. 'We doen een horeca-oefening. Dat doen we het liefst in zo'n omgeving omdat we dan trainen in een gebied waar we ook werken. Op die manier is het zo realistisch mogelijk', vertelt de politie. Het gaat er soms stevig aan toe; vooral de honden grijpen de 'daders' vol in de arm. 'Het is altijd spannend, een hond maakt geen onderscheid tussen een uniform en een gewone jas. Daarom trainen we dit ook zodat we ook samen een aanhouding kunnen doen.
 
Politie laat via facebook weten dat ze alle tegenspelers nog willen bedanken! Mede dankzij jullie is het een zinvolle training geweest.

Share