Geplaatst op: 21 augustus 2019, 14:33

Beek Montferland -Op dinsdag 10 augustus omstreeks 21.30 uur, kreeg de politie een melding van een mogelijk gestolen voertuig welke reed op de A12 in de richting van Duitsland. Hierop heeft de politie een post bij de grensovergang Beek ingenomen in afwachting of het voertuig zou passeren. Binnen een halve minuut passeerde het voertuig de post. Hierop werd het voertuig een volgtekenen gegeven, waarna een staande houding plaats vond bij de afslag Elten/Beek. Omdat dit Duits grond gebied is, werd direct de Duitse politie in kennis gesteld en heeft de Nederlandse politie in samenwerking met de Duitse collega’s ter plaatse een onderzoek ingesteld.
 
Van diefstal voertuig bleek geen sprake te zijn, dit kon ter plaatse uitgesloten worden. Wel kreeg het verhaal voor de bestuurder een iets andere wending dan dat de politie verwacht hadden. De bestuurder rook sterk naar alcohol. Van hem werd ter plaatse een blaastest afgenomen. Deze blaastest gaf aan dat de bestuurder vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Hierop is de medewerking van de bestuurder gevorderd voor de ademanalyse. Op het politie bureau in Doetinchem bleek dat de bestuurder 625 UGL blies, hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem word proces-verbaal opgemaakt, de officier van justitie zal bepalen wanneer en of hij zijn rijbewijs terug krijgt.
 
Ook bleek dat de bestuurder nog een openstaande boete van 850 euro had openstaan, deze kon de bestuurder ter plekke niet voldoen. Hierop is zijn voertuig buiten gebruik gesteld en door een bergingsbedrijf afgesleept. De bestuurder krijgt het voertuig terug als hij binnen 28 dagen de boete alsnog betaald.

Share