Geplaatst op: 18 augustus 2019, 11:14

Wanneer ik na 17:30u weer eens thuis binnen val en de kleine een kus geef en mijn vrouw gedag zeg, weet ik dat ik klaar ben met werken. Het eten staat klaar en ik schuif aan tafel. Ik wil net de eerste hap nemen, toen er ineens uit de woonkamer een luide piep luidt. Ik ga snel van tafel en sprint naar de woonkamer, op de verlichte display zie ik staan ‘woningbrand’.
 
Snel pak ik mijn autosleutels en sprint naar de auto. Onderweg naar de kazerne komen politiewagens mijn voorbij met loeiende sirenes, in de verte zie ik al zwarte rookwolken te voorschijn komen. Ik weet nu dat het serieus is, en snel bij de kazerne wil zijn. Tot mijn frustratie word ik opgehouden door het verkeer wat niet echt wilt doorrijden. Minuten lijken nu wel uren in de auto . Ik kom bij de kazerne aan en parkeer snel mijn auto. Uit elke hoek van de straat zie ik mijn collega’s aankomen rennen en rijden. Snel kleden wij met zijn allen om, om vervolgens snel ter plaatse te gaan. Soms krijgen wij van de omstanders/ gedupeerde een grote mond want ‘Waarom zijn jullie zo laat?’ ‘Kunnen jullie niet harder je best doen!!’
 
Wist u dat de meeste brandweerlieden vrijwilligers zijn?. En dat zij zich officieel zich aan de verkeersregels moeten houden, en niet al standaard op de kazerne zitten. Wist u dat wij altijd onze best doen, om snel bij u te komen. Daarom vragen wij aan u, heb respect voor hulpdiensten en help ze in plaats van ze te hinderen/uit te schelden! Ook wij zijn gewone mensen onder dat uniform/brandweerpak. Mensen die een hart hebben, om anderen mensen te helpen waar nodig is.

Share