Geplaatst op: 25 juli 2019, 20:49

Winterswijk -Een brand in het buitengebied van Winterswijk heeft donderdagmiddag 25 hectare akkerland in de as gelegd. Door grote inzet van de brandweer kon overslag naar nabijgelegen huizen worden voorkomen.
 
"We hebben veel blusvoertuigen en watertankwagens ter plaatse gestuurd", laat persvoorlichter Mark Bosma weten. "De brand breidde zich snel uit." Het vuur ontstond rond 13.30 uur in een roggeveld aan de Vreehorstweg. De brandweer had de brand rond 15.15 uur onder controle. Diverse woningen in de buurt van het vuur bleven gespaard. "We hebben steeds ingezet op een mogelijke bedreiging", aldus Bosma. "Uiteindelijk zijn er geen huizen bedreigd door de brand." Burgemeester Joris Bengevoord laat weten dat bewoners wel bezorgd waren door het incident. "Maar door het goede werk van de brandweer is er gelukkig geen schade gevallen."
 
Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland waren er, verspreid over een groot gebied, meerdere brandhaarden. Ook een op de akker gelegen bosperceel is in brand gevlogen. Volgens de veiligheidsregio is de brand mogelijk ontstaan door een combine. "Team brandonderzoek houdt het incident in de gaten", duidt Bosma. "Wellicht dat we nog samen met de politie een onderzoek gaan instellen naar de brand." Gemeente Winterswijk kijkt in een later stadium wat er met het getroffen gebied moet gebeuren. "We wachten tot de brandweer klaar is", vertelt Bengevoord. "Dan kijken we wat we kunnen en moeten doen."

Share