Geplaatst op: 25 juli 2019, 10:03

Winterswijk -Een 37-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum in Winterswijk is woensdag overleden na het zwemmen in recreatieplas ‘t Hilgelo. De uit Nigeria afkomstige man werd in eerste instantie boven water gehaald, maar overleed alsnog in het ziekenhuis.
 
De man ging rond 17.30 uur zwemmen in de recreatieplas toen het misging. In eerste instantie werd de Nigeriaan door een aantal andere recreanten boven water gehaald en naar de kant gebracht. Ondanks behandeling bij ’t Hilgelo en verdere behandeling in het ziekenhuis, kwam de man daar volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (Coa) te overlijden. "Toch willen we de jongens die hem naar boven hebben gehaald bedanken, want dat is echt te prijzen", zo laat een woordvoerder van het Coa weten. "Daar zijn wij heel dankbaar voor, ondanks dat het niet mocht baten."
 
Vorig jaar overleed ook een in Winterswijk woonachtige asielzoeker na zwemmen in ’t Hilgelo. Het Coa geeft aan veel aan voorlichting te doen, maar geeft aan niks te kunnen verbieden. “Ze zijn net zo vrij als Nederlanders om te gaan en staan waar ze willen. Dat ze verkoeling opzoeken is goed te begrijpen, dan hoop je dat mensen als ze niet kunnen zwemmen gaan pootje baden. Deze bewoner is wel gaan zwemmen en dat is slecht afgelopen."

Share