Geplaatst op: 8 juli 2019, 12:07

Ruurlo Vandaag zijn op een aantal plekken binnen het team in de Achterhoek Oost mensen bestolen, die geld aan het pinnen waren bij een geldautomaat. Dat gebeurde o.a. in Beltrum en Ruurlo.
 
In Ruurlo ging een vrouw geld pinnen bij een automaat. Haar man stond met de fiets ongeveer 10 meter van haar vandaan. Op het moment, dat de vrouw haar pasje in de geldautomaat stopte, zag ze niemand in haar directe omgeving. Nadat ze de pincode ingevoerd had, stond er opeens een onbekende man naast haar. De man duwde haar iets opzij, waardoor ze schrok. Ze liep daarom naar haar man. Die werd kort daarvoor aangesproken in een buitenlandse taal door een man. De man bij de pinautomaat bleef kort bij de automaat staan. Daarna verdwenen de mannen vanaf de pinautomaat van de Rabobank aan de Dorpsstraat in de richting van centrum. Bij controle van de bankrekening op de mobiele telefoon bleek een groot geldbedrag te zijn opgenomen.
 
Let dus altijd goed op als je geld gaat pinnen. Kijk of er niemand in de buurt is. Laat je niet aan de kant duwen als je aan het pinnen bent. Zorg dat iedereen ziet dat je alert bent als je bij de geldautomaat staat.
 
Natuurlijk wil de politie deze zaak graag oplossen. Heeft iemand verdachte buitenlandse mannen in de buurt van geldautomaten in de Achterhoek gezien? Heb je toevallig een goed signalement. Heb je een kenteken genoteerd of iets of iemand die zich verdacht gedroeg gefotografeerd. We horen het graag. Het zou ons helpen als de man, die de verdachte in Ruurlo gezien heeft zou bellen met de politie in de Achterhoek Oost via 0900 8844
 
Hier het signalement:
 
Man 1
-1.80 cm lang
-tenger postuur
-onverzorgd
-vies T-shirt grijs van kleur
-donkere broek
-gemillimeterd sikje
-kort donker haar
 
Man 2
-1.80 cm lang
-tenger postuur
-blauwe pet
-groen gestreepte trui
-blauwe jeans broek

Share