Geplaatst op: 15 april 2019, 20:57

Regio - Op advies van de brandweer en de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland hebben de gemeentes Berkelland en Oude IJsselstreek alle aangevraagde paasvuren verboden. De reden is dat het risico op natuurbrand verhoogd is tot code rood.
 
In Bronckhorst zijn zes grote paasvuren met evenementen, zoals tentfeesten. Hiervoor geldt dat de evenementen wel door mogen gaan. De gemeente Bronckhorst beslist uiterlijk donderdag of deze vuren ook definitief niet ontstoken mogen worden of dat met aanvullende veiligheidsmaatregelen deze alsnog ontstoken kunnen worden.
 
Bij de gemeente Berkelland zijn alle 79 paasvuren afgelast. De gemeente houdt zich aan het stookverbod. Bij alle aanvragen in Bronckhorst zijn er tot nu toe 18 afgelast. Ook de gemeente Montferland heeft een streep gezet door de paasvuren. Zij houden zich daarbij ook aan het stookverbod. Over de paasvuren in Oost Gelre is nog geen duidelijkheid. In Winterswijk kijkt men per paasvuur of het kan doorgaan of niet. In Aalten zijn er geen aanvragen binnengekomen. Zij gaan er dan ook vanuit dat er geen paasvuren worden ontstoken.
 
In de gemeente Doetinchem geldt een algeheel paasvuurverbod bij fase 2, maar hier zijn ze nog wel weer bereid om naar een individueel evenement te kijken. In Wehl is het naast het paasvuur een groter feest. Het is volgens een woordvoerder van de gemeente ook de enige plek waar naast de ontheffing, ook een evenementenvergunning bij is aangevraagd. De gemeente is bereid om te kijken of het paasvuur hier wel door kan gaan.
 
De paasvuren die in Bronckhorst nog wel door mogen gaan zijn: Steenderenseweg 21 in Hengelo/Bekveld, Bontekoeweg in Baak, Fortstraat in Halle, Broekstraat/Laarstraat in Hummelo, Memelinkdijk in Hengelo, Eikenlaan Vorden/Kranenburg en Kruisbergseweg/Schooltinkweg in Velswijk.
 

Share