Geplaatst op: 13 april 2019, 21:43

Aalten -Vrijdagavond 12 april rond 19.04 uur werd melding gedaan van twee verdachte personen die in Aalten zouden lopen op de Haartsestraat. Personen liepen heen en weer, keken achterom en keken woningen in. Politie is met meerdere eenheden ter plaatse gegaan, maar troffen ze nog niet aan.
 
Later werd melding gedaan van twee verdachte figuren die op de Molenkamp liepen. Er was een e-bike zojuist ontvreemd achter uit de tuin. Getuige had gezien dat ze in een witte Ford Transit waren gaan zitten. In de omgeving deze niet aangetroffen.
 
Een derde melder maakte ook melding van twee verdachte personen bij een geparkeerde een witte bus. Deze zou geparkeerd staan aan de Ludgerstraat.
 De politie zag twee verdachte personen lopen. Beide verdachte personen renden weg. Een bleef even later staan, maar de ander hield vol. De politie heeft op de Polstraat de 2e verdachte aan kunnen houden.
 
Bij fouillering werd een sleutel aangetroffen. Deze bleek te passen op een "koud" gezette e-bike aan de Admiraal de Ruyterstraat. Later kwam er nog een getuige bij die aangaf dat ze ook bij een camper gezien waren. Bleek dat ze deze ook geprobeerd hebben om te ontvreemden.
 
Aan Aale oplettende burgers van Aalten: "Bedankt voor de oplettendheid! Samen met jullie houden we Aalten veilig."
 
Dit meld de politie van Aalten op hun facebook

 

Share