Geplaatst op: 12 april 2019, 21:02

Doetinchem -De Explosieve Opruimingsdienst heeft explosieve stoffen gevonden die achter zijn gebleven na de plofkraak in de Houtsmastraat in Doetinchem van donderdagavond. De brute roofpoging heeft een enorme impact op de omgeving achtergelaten.
 
"De ravage is groot, het gebouw is grotendeels verwoest", aldus Nanda Kappers van de politie. De politie merkte dat burgers tussen de brokkenstukken liepen en wil mensen waarschuwen om dat vooral niet te doen. "Die mensen hebben wel een risico genomen, want naast dat er nog explosieve stoffen waren, heb je ook de kans dat er gassen vrijkomen of dat ergens elektriciteit op staat." De politie vraagt mensen daarom om bij een dergelijk incident afstand te houden tot de plek des onheils. "Wij willen mensen in het vervolg vragen om uit de buurt te blijven van zo'n situatie."
 
De schade is volgens de eigenaar van de aangrenzende Albert Heijn ook enorm op de dagelijkse gang van zaken in het winkelcentrum. "Het heeft gigantische impact", aldus eigenaar Guido Zonnenberg. "Als we niet meer op de stroom zouden kunnen, zou de schade in de tonnen kunnen lopen." Zonnenberg is dan ook boos op de daders. "Dat beseffen ze denk ik niet". Om die daders op te kunnen sporen roept de politie de hulp in van burgers en wordt er gezocht naar videobeelden uit de omgeving. "Mogelijk staat er op die beelden iets dat wij kunnen gebruiken in het onderzoek", aldus Kappers.
 

Share