Geplaatst op: 10 maart 2019, 20:44

Achterhoek -Opnieuw zorgt de harde wind voor overlast in de Achterhoek . Brandweerkorpsen zijn druk in de weer om omgevallen bomen of afgeknapte takken weg te zagen. Nabij de Asterstraat in Doetinchem botste een trein op een omgevallen boom.
 
In heel de Achterhoek regent het meldingen van stormschades. In Aalten moest de brandweer naar de Sniedersweide daar waaide door de harde wind dakpannen van het dak.
 
In Wehl  moest de brandweer naar een omgewaaide boom op de kruising Parallelweg met de Beekseweg. Ter plaatse bleek er een grote boom te zijn omgewaaid en is over de weg gevallen. De brandweer heeft de boom aan stukken gezaagd en de weg weer vrijgemaakt voor het verkeer.
 
In Doetinchem ging de brandweer naar de Havenstraat. De opslag schuur heeft een deel van de schutting om getrokken. De opslag schuur word door het bedrijf  Beuker Handelsmaatschappij BV zelf weer zo neer gezet zoals het hoort, er staan pallets met cement onder opgeslagen. De opslag schuur en de schutting hebben flinke schade opgelopen door de storm.
 
In Didam, moest de brandweer naar de Melderstraat. Ter plaatse bleek er een windveer van een schuur los te zijn geraakt. De eigenaar vertrouwde het niet en heeft de brandweer gebeld die hebben met de hoogwerker de windveer van het dak gehaald. De eigenaar was bang dat als de windveer los zou komen dat die dan op de A18 terecht zou komen dat risico wilde de eigenaar niet lopen.
 
Ook in Stokkum ('s-Heerenberg) kwamen meldingen van stormschade binnen. Hier was een boom  omgewaaid en belande op een schuurtje. De brandweer heeft de boom om gezaagd en verwijderd. Het KNMI heeft voor Gelderland code geel afgegeven voor de harde wind.


 

Share