Geplaatst op: 21 januari 2019, 17:12

Achterhoek- Drie mannen uit Doetinchem en Ulft zijn veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie. Het trio was volgens de rechtbank verantwoordelijk voor diverse hennepkwekerijen in de regio.
 
“Het trio hield zich tussen september 2015 en juni 2016 bezig met hennepkwekerijen op diverse locaties, voornamelijk in de Achterhoek”, zo laat de Rechtbank Gelderland weten. De kwekerijen werden aangetroffen in Doetinchem, Halle, 's- Heerenberg, Terborg, Ulft en Oss. De veroordeelden zijn een 40- en 54-jarige man uit Doetinchem en een 51-jarige Ulftenaar. Het trio werd veroordeeld tot een celstraf van tien maanden.
 
Een 47-jarige man uit Doesburg wordt gezien als spil in de hennepteelt en –handel en werd al eerder veroordeeld tot vier jaar celstraf. Hij zou ruim 670.000 euro hebben verdiend met de criminele activiteiten. Daarnaast kreeg een 68-jarige man uit Ulft een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een taakstraf van 180 uur opgelegd voor betrokkenheid bij een hennepkwekerij in zijn woonplaats.
 
Geschreven door  Mediapartner REGIO8
 

Share