Geplaatst op: 4 januari 2019, 16:15

Doetinchem -In het kader van een actie tegen beschonken bestuurders, heeft de politie in en rondom het centrum van Doetinchem de afgelopen periode zeven aanhoudingen verricht. Politie Achterhoek West legde in de weekenden van oktober tot december extra focus op bestuurders van brom- en snorfietsen en scooters.
 
“Dat vind ik vrij fors”, stelt wijkagent Mikel Kleinpenning over het aantal aanhoudingen. “Want we hebben niet alle twaalf weekenden specifiek voor de actie rond het centrum van Doetinchem gestaan.” De alcoholpromillages die geconstateerd werden, gaan van 215 ug/l tot 880 ug/l. Kleinpenning merkt dat automobilisten vaak de auto wel laten staan na een alcoholisch drankje. “Maar bij bestuurders van gemotoriseerde tweewielers gebeurt dat nog lang niet altijd, die hebben vaak het idee dat ze de weg nog wel op kunnen na een paar drankjes.”
 
De actie wordt ook in 2019 voortgezet. “We controleren natuurlijk altijd op deze overtredingen en zetten wel vaker mensen aan de kant, maar deze maanden hebben we er gewoon wat meer accent op gelegd”, stelt Kleinpenning. Het doel van de acties is simpel. “We willen ook gewoon een stukje bewustwording bij de bestuurders creëren, want het is gevaarlijk voor hen, maar zeker ook voor andere weggebruikers.”
 
Geschreven door Mediapartner REGIO8
 
Foto: REGIO8
 

Share