Geplaatst op: 3 december 2018, 21:13

Landelijk/Varsseveld - Het is al de gehele dag in het nieuws. Vijf leden van de beruchte Audi-bende, die in Duitsland aan de grensstreek plofkraken op pinautomaten pleegden, zijn veroordeeld tot zeven jaar cel. In Varsseveld op de kruising A18 met de Twenteroute N18 belandde op 25 mei 2016 een Audi, vermoedelijk van de bende, na een wilde achtervolging in een sloot. Twee personen konden toen worden aangehouden.
 
De Audi die in Varsseveld in de sloot belandde, bleek van diefstal afkomstig en werd voordat de achtervolging begon gezien in Winterswijk. De achtervolging ging vervolgens door een groot deel van de Achterhoek. Omdat er in de kofferruimte gasflessen lagen en vermoedelijk bedoeld waren voor een plofkraak, werd de EOD ingeschakeld.
 
Bendeleden van de Audi-bende, vijf mannen uit Utrecht en Alphen aan den Rijn stonden vandaag in de rechtbank en werden veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. Hoofdverdachte Patrick G. kreeg de langste straf opgelegd. Hij maakte deel uit van vier gepleegde plofkraken.
 
De andere verdachten zijn veroordeeld tot celstraffen tot drie tot vijf jaar.
 
Archieffoto's.
 

Share