Geplaatst op: 2 december 2018, 11:59

Lichtenvoorde - In Lichtenvoorde is de laatste tijd opvallend veel aangifte gedaan van diefstal uit auto. Dit betroffen allemaal auto's met het zogeheten keyless systeem.
 
Wij delen dit even n.a.v. de opvallende groei van het aantal diefstallen uit auto’s in Lichtenvoorde de laatste periode 112achterhoek-nieuws heeft op zijn site een filmpje gezet. Hieruit blijkt hoe makkelijk het is en wat u kunt doen om het te voorkomen. Zo makkelijk is het dus! Tag iedereen die je kent met een dergelijk keyless systeem.
 
4 tips om diefstal en inbraak te voorkomen
Auto-inbraken zijn natuurlijk nooit helemaal te voorkomen. Maar we kunnen het de criminelen wel een heel stuk moeilijker maken. Dit kun je zelf doen:
 
1. Kies bij de aankoop van een nieuwe auto voor een auto met een fysieke sleutel.
 
2. Heb je een keyless entry auto? Bouw dan een startonderbreker in. Criminelen kunnen de auto dan nog wel openen. Maar ermee wegrijden is onmogelijk.
 
3. Bewaar de autosleutels in een metalen bakje. Metaal blokkeert het sleutelsignaal. Zo voorkom je dat het signaal van de sleutel buiten op straat kan worden opgevangen.
 
4. Bewaar de sleutels op een minder voorspelbare plaats. Dus niet naast de voordeur of in de woonkamer. De eerste verdieping is al een veel betere plek.
 

Share