Geplaatst op: 7 november 2018, 18:10

Lievelde / Lichtenvoorde  -De teller van het aantal gevonden, dode konijnen in de omgeving van Lichtenvoorde staat sinds woensdagmiddag op tien. De lugubere vindingen komen hard aan bij de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk, wiens medewerkers overtuigd zijn van opzet.
 
“Het zijn allemaal dezelfde konijnen en het zijn dezelfde kwetsuren die je ziet”, vertelt Olette van der Werf van de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk. De eerste melding van een dood konijn kwam zondag vanaf de Schansweg nabij Lievelde, maar inmiddels zijn er in totaal tien dode konijnen gevonden op verschillende locaties in Lichtenvoorde. “Dit is niet door een dier gebeurd”, weet Van der Werf. “Dan zie je bijtwonden. Het zijn breuken die niet spontaan op komen zetten. Dit moet mensenwerk zijn.”
 
Van der Werf laat weten geschokt te zijn door de brute verwondingen van de dieren, wiens botten onder meer gebroken waren. “We hebben regelmatig met dierenleed te maken, maar dit is wel erg barbaars.” De politie voert donderdag een groot buurtonderzoek uit in de omgeving van de vondsten. Van der Werf hoopt dat de daders snel worden gevonden: “We wachten echt op die tip.”
 
Foto: REGIO8
 

Share