Geplaatst op: 13 oktober 2018, 23:43

Doetinchem - De politie in Doetinchem heeft vrijdag meerdere rijbewijzen ingevorderd voor het rijden onder invloed van alcohol. Eén persoon werd bekeurd voor het rijden onder invloed van drugs.
 
Rond 15.45 uur werd door de politie een bestuurder staande gehouden voor een controle. Direct werd er een alcohollucht waargenomen. Ondanks meerdere vorderingen weigerde de bestuurder mee te werken aan een ademanalyse. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. In de avond en nacht werd er een controle gehouden in de binnenstad. Hierbij zijn vijf processen-verbaal opgemaakt voor bestuurders die onder invloed van alcohol reden. Tevens is hierbij één rijbewijs ingevorderd.
 
Bij een bestuurder werd een bloedtest afgenomen omdat hij niet in staat was om de ademanalyse te voltooien. Afhankelijk van de uitslag hiervan wordt er alsnog een proces-verbaal opgemaakt. Ook werd er een bestuurder positief op gebruik van THC getest. Dit was voor diegene de tweede keer in een maand tijd. Ook bij hem is een bloedtest afgenomen.
 

Share