Geplaatst op: 12 oktober 2018, 16:05

Winterswijk -Een 45-jarige man uit Winterswijk is veroordeeld tot een celstraf van 25 maanden, waarvan twaalf voorwaardelijk voor brandstichting in zijn eigen woning. Hij moet daarnaast zijn bovenbuurman een schadevergoeding van ruim tweeduizend euro betalen.
 
“De man veroorzaakte door de brandstichting niet alleen schade aan de woning, maar bracht ook het leven van zijn twee bovenburen in gevaar”, zo laat de Rechtbank Gelderland weten. “Deze bovenburen, die een deel van hun woning aan de man verhuurden, waren op het moment van de brand thuis. Direct na de brand verliet de Winterswijker in paniek de woning, zonder zijn bovenburen of anderen voor de brand te waarschuwen.” De bovenburen werden uiteindelijk door de politie in veiligheid gebracht.
 
Bij het bepalen van de strafmaat heeft de Rechtbank Gelderland rekening gehouden met het feit dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is door een stoornis. “Onderdeel van de straf is dat de man verplicht moet meewerken aan een behandeling voor zijn stoornis”, aldus de rechtbank. “Deze behandeling bestaat onder meer uit opname in een kliniek.”
 

Share