Geplaatst op: 10 oktober 2018, 18:50

Achterhoek -Internationale politieagenten zijn deze week in de Achterhoek neergestreken, niet om boeven te vangen, maar om ballen te vangen. Dienders van over de hele wereld zijn naar Eibergen, Groenlo en Lichtenvoorde gekomen om met elkaar de strijd aan te gaan tijdens de 36e editie van het World Peace Indoor Soccer Tournament.
 
“De mensen nemen er graag een week vrij voor”, stelt organisator Kristel Tolkamp. “Ze vinden het helemaal fantastisch om zo ook hun land te presenteren.” Op het toernooi zijn mannelijke en vrouwelijke politiemedewerkers, brandweerlieden, militairen en andere ambtenaren van over de hele wereld aanwezig om tegen elkaar te voetballen. “Het toernooi is geweldig, we komen hier al veertien jaar achter elkaar”, vertelt een voetbalster uit Noorwegen. “Het idee van veel collega’s van over de hele wereld ontmoeten en samen lol hebben met het voetballen is geweldig”, vertelt de Noorse. Het vrouwenteam uit Polen deed dit jaar voor de derde keer mee. “Het niveau op het toernooi is erg hoog, daarom zijn we erg blij dat we hier mee mogen spelen”, stelt een Poolse deelnemer.
 
Het toernooi gaat echter niet om voetballen alleen. “Overdag is het echt voetballen, maar na de tijd worden er ervaringen uitgewisseld en ’s avonds wordt er gezellig een biertje gedronken met elkaar", vertelt Tolkamp. De Achterhoek wordt zoveel mogelijk bij het toernooi betrokken. “Dit toernooi wordt in verschillende sporthallen door de Achterhoek gespeeld, daarnaast maken we bijvoorbeeld ook reclame voor de kaaswinkel in Eibergen en we verhuren auto’s zodat de deelnemers tripjes in de regio kunnen maken”, stelt Tolkamp.
 
Foto en tekst: media partner  REGIO8
 

Share