Geplaatst op: 8 oktober 2018, 09:19

Montferland- Zondag 7 oktober vond de jaarlijkse brandweermiddag voor de brandweerposten uit de gemeente Montferland plaats. Tijdens deze middag kregen twee vrijwilligers een Koninklijke Onderscheiding van burgemeester De Baat. Ook zijn vijf jubilarissen van de brandweerposten Bergh en Didam gehuldigd en is er van twee vrijwilligers afscheid genomen.
 
Zonder de inzet van de vrijwilligers kan de brandweer niet functioneren in de gemeente Montferland. De inzet en betrokkenheid van de brandweervrijwilligers levert een onmisbare bijdrage aan de veiligheid binnen de gemeente Montferland. In het openingswoord van het afdelingshoofd Brandweerondersteuning, Dick de Vries, kreeg dit dan ook terecht de verdiende aandacht.
 
Twee vrijwilligers, Tonnie Kuppens en Theo Geurts van de post Didam, ontvingen uit handen van de burgemeester de versierselen en oorkonde behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze Koninklijke Onderscheiding ontvangen zij vanwege hun werk bij de vrijwillige brandweer.
 
Vijf jubilarissen kregen een oorkonde en medaille van Brandweer Nederland:
12,5 jarig jubileum: René Loskamp
20 jarig jubileum: Danny Notten
20 jarig jubileum: Micha Franck
35 jarig jubileum: Heinz Ebbing
35 jarig jubileum: Theo Geurts
 
Er is afscheid genomen van: Tonnie Kuppens, na 32 jaar als brandweervrijwilliger Theo Geurts, na 35 jaar als brandweervrijwilliger
 
Informatie over de eerste foto jubilarissen en afscheid nemers.(van links naar rechts):
Martin Jansen (postcommandant Bergh), Sander Putman (postcommandant Didam), Micha Franck, René Loskamp, Heinz Ebbing, Theo Geurts (decorandus), burgemeester Peter de Baat, Theo Kuppens (decorandus), Hans Visser en Dick de Vries (afdelingshoofd Brandweerondersteuning).
 
Informatie over de twee de foto decorandussen met burgemeester (van links naar rechts):
Burgemeester Peter de Baat, Theo Geurts en Theo Kuppens.
 
Foto’s zijn gemaakt door Paul Harmelink.
 

Share