Caravans in vlammen op in Winterswijk

Geplaatst op: 28 april 2011, 14:00

WINTERSWIJK – Drie caravans op camping Reuselink in het Winterswijkse buurtschap Brinkheurne nabij de Duitse grens zijn donderdagavond in vlammen opgegaan. Niemand raakte gewond.

De brand ontstond rond kwart voor zeven op het moment dat er een fikse onweersbui over de camping trok.Een oma kon haar kleinkind nog net op tijd uit één van de caravans halen. In twee van de drie caravans verbleven op het moment van de brand gasten.Winterswijkse brandweer werd bijgestaan door collega’s uit Duitsland. Samen konden zij voorkomen dat het vuur zou overslaan naar andere stacaravans op de voornamelijk met Duitse gasten bezette camping.

In de drie caravans trof de brandweer in totaal 25 gasflessen aan, waar er maximaal drie zijn toegestaan.Rond half acht was de situatie onder controle. De drie caravans met bijbehorende schuurtjes werden volledig verwoest.Over de oorzaak van de brand was donderdagavond nog niets bekend. Er wordt vrijdagmorgen technisch onderzoek gedaan, al wordt betwijfeld of de oorzaak nog achterhaald kan worden. Mogelijk heeft het onweer een rol gespeeld. Blikseminslag kon nog niet worden uitgesloten.

Foto’s: achterhoekers.com

Share