Geplaatst op: 20 augustus 2018, 15:26

Een ongeval. Het gebeurt overal wel eens en het zit in een klein hoekje. Helaas constateren wij in de reacties bij dergelijke berichten dat de telefoon altijd op de eerste plek staat. Mensen... Het kan toch niet zo zijn dat alle bestuurders altijd en eeuwig met zijn of haar telefoon bezig is tijdens het rijden? Ja, de boete is duur!! Daar zijn we het over eens. Maar wel eens ergens anders aan gedacht wat de oorzaak zou kunnen zijn?
 
Heeft U wel eens gedacht aan het onwel worden? Het in slaap vallen? Een ruzie? Een hartaanval of zelfs hartstilstand? En zo kunnen wij nog wel even door gaan... Vaak komen mensen na een aanrijding met de schrik vrij of raken slechts lichtgewond. Maar er zijn ook ongevallen waarbij mensen echt gewond raken, vooral bij een frontale aanrijding. Ook hier lezen wij vaak reacties omtrent telefoon. Wel eens gedacht over het uitwijken van een overstekend dier of een inhaalactie verkeerd inschatten?
 
Brand? "Kindertjes met aansteker wezen spelen?" Ja, dit soort reacties hebben wij wel eens gehad. Een brand kan verschillende oorzaken hebben. Nu met de droogte is een brandje snel voorspelbaar. Denk hierbij aan weggegooide plastic flesjes of glas in het gras. Maar een brand, zoals in een woning, kan veroorzaakt worden door batterijen in een keukenlade, kortsluiting of met kerst een omgevallen kaars of in het dagelijks leven het opladen van een telefoon en deze onder een kussen leggen. Genoeg scenario's te bedenken.
 
Dit moest even van ons hart af. Maar mocht u een reactie willen geven. Bij een ongeval is een telefoon niet altijd de oorzaak of bij een brand dat kindertjes met vuur spelen. Nabestaanden, familie en zeker ook vrienden lezen deze berichten. Wellicht gaat u na het lezen van dit bericht toch nadenken dat niet alleen een telefoon of spelen met vuur een oorzaak kan zijn
 

Share