Geplaatst op: 4 augustus 2018, 21:29

Aalten – Zaterdag kwamen een aantal inwoners van Aalten, naar het politiebureau in Winterswijk om met de politie te praten over gebeurtenissen in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens de Aalten Dagen. Wij hadden hen uitgenodigd naar aanleiding van vragen en enkele signalen dat er kennelijk behoefte was aan contact; Op de meesten had het politieoptreden van donderdagnacht danig indruk gemaakt. Dat begrijpen wij best, want ook voor ons was het zeker geen alledaagse situatie.
 
Aanvankelijk verliep de avond gemoedelijk en gezellig. Rond 03.00 uur vond er een mishandeling plaats en toen twee agenten op de bike het slachtoffer te hulp schoten en de mogelijke verdachten aanspraken, werd de sfeer gaandeweg onvriendelijker . Eén verdachte werd aangehouden voor ambtsbelemmering en een tweede omdat hij zich niet wilde legitimeren en zich tegen de aanhouding verzette. Ondanks het gebruik van pepperspray kon deze persoon zich aan zijn aanhouding onttrekken. Ondertussen waren meer agenten ter plaatse gekomen om de collega’s te ondersteunen en de rust te laten terugkeren. Maar aangezien een aantal omstanders het politiewerk bleven belemmeren, en zelfs de persoon die was aangehouden en in de politieauto zat lastig vielen, is uiteindelijk door de politie geweld gebruikt. Daarbij is gebruik gemaakt van de wapenstok en ook is een politiehond ingezet.
 
We hebben vandaag twee keer met een groep mensen gesproken. Hier kijken wij goed op terug, hoewel we zelf ook nog niet op alle vragen een antwoord hebben. In elk geval willen we mensen die ons nog niet hebben benaderd, maar wel graag met ons willen spreken, daartoe uitnodigen. Hiervoor kun je contact opnemen via een van de wijkagenten of het algemene telefoonnummer 0900-8844.
 
Dit brengt politie Aalten Dinxperlo via facebook naar buiten
 

Share