Geplaatst op: 4 augustus 2018, 18:58

Varsseveld -In naam van afvalverwerker Ter Horst werden zaterdag bij twee cafetaria’s in Varsseveld gratis ijsjes uitgedeeld. Hoewel enkele buurtbewoners de traktatie bewust aan zich voorbij lieten gaan, genoten zo'n tweeduizend anderen van de koude versnapering.
 
“Ik vind het een hele goede oplossing”, aldus mede-eigenaresse Wilma Handgraaf van cafetaria De Rotonde, die in totaal rond de duizend gratis ijsjes uitdeelde. “Zo heeft het bedrijf voor de Varsseveldse bevolking toch iets teruggedaan.” De eigenaar van cafetaria De Heer verwacht op een zelfde aantal uit te komen. De ijsjesactie kon niet alleen op lof rekenen. Enkele buurtbewoners namen bewust geen ijsje en anderen reageerden kritisch.
 
Een flink deel van de bevolking van het dorp ondervond grote hinder van de grote brand en de bijbehorende rookontwikkeling, zo moest een gedeelte van Varsseveld zelfs worden geëvacueerd. “Er gaat negatieve reclame rond”, weet cafetariagast Herman ten Brink, die blij is met de actie. “Dat wordt nu hopelijk wel beter. Ik vind het gek dat ze het bedrijf de schuld geven, terwijl ze niet van hun spul af kunnen komen.”

 

Share