Geplaatst op: 27 juli 2018, 00:07

Varsseveld -De brand bij afvalverwerker Ter Horst in Varsseveld is donderdagavond weer opgelaaid. Eerder op de dag woedde er een zeer grote brand in een berg grijs afval. Zo'n tien woningen aan de SInderenseweg zijn ontruimd omdat bewoners klaagden over prikkelende ogen.
 
De hulpdiensten schaalden omstreeks 22.30 uur weer groots op naar een zogenaamd GRIP2-incident. Dat houdt in dat er nauwkeurige samenwerking nodig is tussen verschillende disciplines om een incident dat een groot effect heeft op de omgeving te coördineren. Ook nu is het dringende advies aan de omgeving om ramen en deuren gesloten te houden in verband met de rookontwikkeling.
 
Woningen ontruimd
Bewoners van zo'n tien woningen aan de Sinderenseweg klaagden over prikkelende ogen door de rook. Hulpdiensten hebben daarop besloten de woningen te ontruimen. De 25 bewoners zijn in eerste instantie opgevangen in het Borghuus en hebben vervolgens elders onderdak gevonden. Ook het treinverkeer is stilgelegd. Diverse meetploegen van de brandweer zijn opgeroepen om de rookverspreiding in kaart te brengen. De gemeente heeft een lijst met antwoorden op veelgestelde vragen  gepubliceerd.
 
Ambulance
De hitte maakte het eerder op de dag moeilijk om het vuur te blussen. Verschillende brandweermannen moesten worden gecontroleerd door ambulancemedewerkers. Ook donderdagavond is er weer een ambulance opgeroepen. Onduidelijk is of er gewonden zijn gevallen.

 
Lees hier meer over de zeer grote brand van donderdagmiddag.
 

Share