Geplaatst op: 14 juni 2018, 17:17

Doetinchem -Fietswinkel De Pedaleur uit Doetinchem is woensdagnacht voor de achtste keer slachtoffer geworden van een inbraak. Bij de kraak hebben onbekende daders ruim zestigduizend euro aan fietsen buitgemaakt, wat zorgt voor frustratie bij de eigenaar.
 
“Een heel machteloos gevoel”, vertelt eigenaar Rob van der Wal van de Doetinchemse fietswinkel. “Je werkt je driedubbel in de rondte om een mooi bedrijf neer te zetten en keer op keer word je op de proef gesteld.” Voor Van der Wal is het niet de eerste keer dat zijn winkel slachtoffer is van criminaliteit en zijn er al zeker acht keer criminelen bij zijn bedrijf bezig geweest. “De politie was supersnel te plaatse maar de jongens die zich hier mee bezig houden zijn zo gedreven en weten zo goed waar ze mee bezig zijn”, laat de eigenaar weten.
 
De schade van de inbraak loopt hoog op, maar een exact bedrag is nog niet aan te geven. “De goedkoopste fiets is vijfduizend euro”, vertelt de eigenaar, die aangeeft dat er zes rijwielen gestolen zijn. “Maar er zaten ook fietsen bij van tienduizend euro dus het sommetje kun je een klein beetje opmaken.” Bij Van der Wal overheerst vooral frustratie. “Ik moet mij verdedigen richting mijn verzekeraars, want die gaan terecht meer eisen stellen”, vertelt de eigenaar. “Ik heb mij weleens afgevraagd wegen die kosten nog op tegen zelf risicodragend zijn, maar dat kun je je mensen niet aan doen.”
 
Bericht Mediapartner REGIO8
 

Share