Geplaatst op: 14 juni 2018, 11:56

Doetinchem -Bij een ramkraak op een fietswinkel in Doetinchem hebben onbekende daders in de nacht van woensdag op donderdag ruim zestigduizend euro aan fietsen buitgemaakt. Het is de tweede keer dat de zaak slachtoffer is geworden van een dergelijke kraak.
 
“Ik denk dat er nu nog iets meer weg is dan de vorige keer”, aldus wijkagent Frans Geerdink, die nog geen exact bedrag kan aangeven, over de inbraak bij een fietswinkel aan de Doetinchemseweg. “Maar als de goedkoopste fiets zesduizend euro kost en er zijn tien fietsen weg, reken maar uit.” De daders verschaften zich woensdagnacht rond 03.00 uur toegang tot het pand door een grote ruit te vernielen, redelijk identiek aan de vorige kraak. “Ze wisten daarna precies waar ze moesten zijn", weet Geerdink. "De politie was er binnen een paar minuten, maar ze waren al gevlogen.”
 
De daders zijn vervolgens gevlucht met een tiental fietsen, maar welk voertuig daarbij gebruikt werd is niet duidelijk. “Kennelijk weten ze precies de plek te vinden waar wij niet kunnen zien welk voertuig ze gebruiken”, aldus Geerdink. “Dit zijn professionals, dat vermoeden hebben wij wel.” De politie vraagt getuigen van het incident om zich te melden.
 
Bericht Mediapartner REGIO8
 

Share