Geplaatst op: 22 maart 2018, 14:08

Groenlo/ Den Haag -Een 65-jarige inwoner van Groenlo is donderdag van de publiekstribune in de Tweede Kamer gesprongen. Hij wilde met zijn actie aandacht vragen voor medicinale cannabis.
 
"De man had een voorwerp om zijn nek, wat was vastgebonden aan de tribune", zo laat de politie weten. "Agenten van de afdeling Bewaken en Beveiligen waren ter plaatse en hielpen het slachtoffer. Daarna droegen zij hem over aan ambulancepersoneel. De man is vervoerd naar het ziekenhuis." Het incident gebeurde toen VVD-Kamerlid Arno Rutte sprak in een debat over georganiseerde misdaad. Het is niet bekend welke verwondingen de man uit Groenlo heeft opgelopen bij de val.
 
De 65-jarige man kondigde zijn actie aan op Facebook. "Vergeef mij deze daad, ik moet dit doen om de politiek wakker te schudden", zo schreef de inwoner van Groenlo op zijn pagina. "Ik heb een oplossing voor een duurzame aarde en sta hier al twee maanden aandacht te vragen voor medicinale cannabis gebruikers die door deze overheid gecriminaliseerd worden."
 
Foto: REGIO8
 

Share