Geplaatst op: 13 maart 2018, 08:59

Doetinchem -Een flatgebouw van zeven verdiepingen aan de Caenstraat in Doetinchem is in de nacht van maandag op dinsdag ontruimd wegens een grote brand op het dak. De bewoners zijn opgevangen in wijkcentrum Daele.
 
Het vuur werd omstreeks 01.50 uur ontdekt in Gebouw 5. De politie heeft daarop besloten alle inwoners via de omroepinstallatie te verzoeken het pand direct te verlaten. Tijdens de controle van ieder appartement bleek niet iedereen gehoor aan de oproep te hebben gegeven, deze bewoners zijn alsnog gesommeerd te vertrekken. Ondertussen schaalden de hulpdiensten op naar GRIP1 en kwamen meerdere brandweerkorpsen naar Doetinchem.
 
Explosie
Volgens de Veiligheidsregio woedde het vuur onder de dakbedekking en was de brandhaard moeilijk te bereiken. De brandweer heeft het dak moeten open zagen om dichterbij het vuur te komen. Enkele bewoners hebben een kleine explosie gehoord en dachten aan een glasfles, volgens de hulpdiensten betrof het echter een brandblusser. Vier woningen zijn door de brand onbewoonbaar verklaard.
 
Werkzaamheden
Over de oorzaak is vooralsnog niets bekend. Er worden op moment wel werkzaamheden omtrent de isolatie uitgevoerd aan het dak van het flatgebouw. Tot zover bekend is er niemand gewond geraakt en hebben alle bewoners en huisdieren tijdig de flat kunnen verlaten. Burgemeester Mark Boumans heeft de bewoners tijdens een bezoek een hart onder de riem gestoken.
 

Share