Geplaatst op: 12 januari 2018, 15:41

Aalten - De politie heeft vrijdagochtend 12 januari zeven personen aangehouden. Twee vrouwen en vijf mannen waren aanwezig bij een woning aan de Gendringseweg in Aalten. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het illegaal kweken van hennep. In de woning en de bijbehorende schuren zijn ongeveer 1200 hennepplanten aangetroffen.
 
De politie startte naar aanleiding van een melding een onderzoek naar de woning aan de Gendringseweg in Aalten. Voor het onderzoek werd de warmtebeeldcamera van de politiehelikopter ingezet. De camera registreerde warmte op het terrein. Vrijdagochtend is daarom besloten om een onderzoek te starten in de woning en de bijbehorende schuren.
 
De politie trof in de woning een kwekerij aan met zo’n 90 planten. In één van de schuren werd een kwekerij aangetroffen met zo’n 1100 planten. Ook werd er in een schuur een kwekerij aangetroffen die nog niet in werking was. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt.
 
Alle zeven aanwezigen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het gaat om twee vrouwen; een 31-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats en een 32-jarige vrouw uit Driel. Daarnaast zijn er vijf mannen aangehouden; een 24-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, een 31-jarige man uit Arnhem, een 41-jarige man uit Aalten, een 41-jarige man uit Driel en een 43-jarige man uit Aalten.  Het zevental wordt verhoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Er zijn diverse voertuigen in beslag genomen.
 
Help mee hennepkwekerijen te bestrijden
De politie treft regelmatig een hennepkwekerij aan op basis van tips. Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

 

Share