Geplaatst op: 11 oktober 2017, 22:43

Didam -De politie is woensdagavond uitgerukt voor een poging tot overval op een Chinees restaurant in Didam. De koks hebben de overvallers uiteindelijk met een pollepel uit de zaak gejaagd. Dat zegt de zoon van de eigenaren tegen 112achterhoek-nieuws.
 
De overval vond rond 19.35 uur ’s avonds plaats in het restaurant aan de Kerkstraat in het centrum van Didam. Drie daders poogden zich volgens de eigenaresse toegang te verschaffen tot het pand. Daarbij ontstond zelfs een worsteling met de eigenaar, maar de koks zijn de man te hulp geschoten. De overvallers werden uiteindelijk weggejaagd met behulp van een pollepel. Daarbij zijn geen gewonden gevallen.
 
Volgens de eigenaresse gaat het om drie daders, waarvan twee vrouwen en een man. Ze zouden geen Nederlands hebben gesproken en reden na de poging tot overval weg in een zwarte Volkswagen Golf. De politie komt graag in contact met getuigen. Heeft u die avond een nieuw model zwarte Volkswagen Polo zien rijden of bent u getuige van dit incident?
 
Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan met M op 0800-7000.

Share