Geplaatst op: 9 mei 2017, 09:54

Didam /Zevenaar -De snelweg A12 richting Arnhem is dinsdagmorgen afgesloten door een groot ongeval. Bij het ongeluk zijn meerdere mensen gewond geraakt volgens een woordvoerder ter plaatse.
 
Het ongeval gebeurde omstreeks 8:45 uur ’s ochtends nabij knooppunt Oud-Dijk. Bij het ongeval waren drie vrachtwagens en meerdere personenauto’s betrokken. Wat de toedracht is van het ongeval is nog onbekend.
 
Volgens een woordvoerder zijn er acht personen gewond geraakt bij het ongeval. Twee van hen zijn per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Een traumahelikopter is wel ter plaatse gekomen, maar heeft uiteindelijk geen gewonden af hoeven voeren. Omstreeks 09.45 zijn de hulpdiensten begonnen met inpakken.
 
Een politiehelikopter gaat de verkeerssituatie op de A12 in kaart brengen. In verband met het grote verkeersinfarct is code GRIP1 afgegeven. Op de A18 tussen Varsseveld en Zevenaar moeten automobilisten rekening houden met minimaal drie kilometer file. Ook tussen Oberhausen en Arnhem tussen de grens en knooppunt Oud-Dijk is er een file ontstaan. Volgens Rijkswaterstaat Verkeer blijft de A12 nog tot 15.00 uur afgesloten in verband met onderzoek en berging van de voertuigen.

 
Foto: REGIO8
 

Share