Geplaatst op: 31 maart 2017, 18:58

Eibergen -Vier mannen zijn veroordeeld voor onder meer hennephandel in Eibergen en Enschede. De straffen liepen uiteen van een werkstraf tot vijftien maanden celstraf.
 
Een 27-jarige man uit Haaksbergen had samen met anderen in het begin van 2015 een hennepstekkerij opgezet in een pand in Eibergen. "Uit verklaringen van de mededaders bleek dat de man daarbij een grote rol had", zo laat de rechtbank weten. De man kreeg een werkstraf van 240 uur, een onvoorwaardelijke celstraf die gelijk is aan het voorarrest en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden opgelegd. Een andere 27-jarige man uit Haaksbergen moet vijftien maanden de cel in. Hij bleek schuldig aan hennepteelt, stroomdiefstal en het in bezit hebben van harddrugs en een stroomstootwapen.
 
Twee andere mededaders werden ook bestraft. Een 21-jarige man uit Westendorp kreeg een 200-urige taakstraf opgelegd en moet 5.700 euro terugbetalen aan de staat. Een 23-jarige man uit Den Haag kreeg ook een taakstraf en moet bijna 10.000 euro terugbetalen aan de staat.
 

Share