Geplaatst op: 25 mei 2016, 08:46

Varsseveld/Winterswijk - Op de N18 met de A18 tussen Westendorp en Varsseveld is in de nacht van dinsdag op woensdag 25 mei een wilde achtervolging ten einde gekomen. Eén van de twee verdachten kon ter plekke worden aangehouden, de ander is nog voortvluchtig. Mogelijk kan het gaan om de beruchte Audi-bende die in Duitsland plofkraken plegen.
 
Politieagenten zagen rond 00.30 uur in Winterswijk de Audi rijden. Bij het nakijken van de kentekenplaten, bleken deze van diefstal afkomstig. De politie gaf hen een stopteken maar dit veranderde in een wilde achtervolging. De achtervolg ging vervolgens door een groot deel van de Achterhoek waarbij ook de A18 met hoge snelheid werd aangedaan. Aan het eind van de A18 waar deze overgaat naar de N18, crashte het voertuig en belandde in een sloot. De twee verdachten sprongen uit de auto waarbij de politie vrijwel meteen één van de verdachten wist aan te houden. De tweede verdachte is nog voortvluchtig.
 
De plek van het ongeluk werd meteen afgezet door de politie. Bij het doorzoeken van de auto werden enkele gasflessen aangetroffen. Die worden vaak gebruikt bij plofkraken, waarbij geldautomaten worden opgeblazen. De politie is op dit moment aan het uitzoeken of er daadwerkelijk een plofkraak is gepleegd. Vanuit Gelderland zijn daar geen meldingen over gedaan. Omdat er gasflessen in de auto lagen en dus mogelijk sprake was van explosiegevaar werd de EOD ingeschakeld. Na onderzoek bleken er geen explosieven in de auto te liggen.
 
Na een lang onderzoek werd de auto afgesleept voor verder technisch onderzoek. Door de wegafsluiting liep de N18 tijdens de ochtendspits compleet vast ter hoogte van Varsseveld. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid. De politie gaf de N18 rond 7.30 weer vrij.
 

Share