Geplaatst op: 24 maart 2016, 16:44

Wehl - Op het fietspad aan de Weemstraat in Wehl zijn donderdagmiddag twee fietsers, een 72-jarige man uit Lochem en een 62-jarige man uit Hengelo (G), ten val gekomen nadat zij met elkaar in aanraking kwamen. Eén fietser, de 72-jarige man, raakte daarbij ernstig gewond en is met een traumahelikopter naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen vervoerd.
 
De twee fietsers reden rond 15.15 uur vanuit de richting van Kilder naar Wehl. Door nog onverklaarbare wijze kwamen de fietser met elkaar in aanraking en kwamen hard ten val. Eén van de fietsers raakte na de val ernstig gewond aan zijn hoofd (droeg een fietshelm). De andere fietser bleef ongedeerd maar is hevig geschrokken. De gealarmeerde hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, waren snel bij het ongeluk aanwezig. De ernstig gewonde fietser is door het ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team gestabiliseerd. Nadat dit gebeurd was kon deze getransporteerd worden naar de traumahelikopter.
 
Door het ongeluk was de Weemstraat, vanaf de A18 enige tijd afgesloten voor verkeer. Diverse automobilisten negeerden de afzetting en reden door. Het verkeer vanaf Wehl naar de A18 toe, konden gewoon doorrijden. Zij kregen hierbij een bekeuring. Omdat de situatie bij de politie bekend is, wordt er geen nader onderzoek ingesteld.

 

Share