Rijden zonder geldig rijbewijs

Geplaatst op: 14 december 2009, 13:00

Doetinchem – Een 28-jarige Doetinchemmer is in de nacht van zondag op mandag 14 december bekeurd omdat hij zonder geldig rijbewijs reed.

 

Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 01.45 uur in het centrum van Doetinchem rijden en besloten hem te controleren. Bleek dat zij rijbewijs ongeldig was verklaard. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Man verdacht van drugshandel

 

Toldijk –  De politie heeft maandagochtend 14 december en 28-jarige man uit de gemeente Doetinchem aangehouden. Hij werd met de nodige wiet en handelsgeld aangetroffen bij een politiecontrole. Hij is ingesloten voor verhoor.

 

Surveillerende agenten controleerden rond 02.50 uur een auto op de Zutphen-Emmerikseweg in Toldijk. Bij het openen van het portier roken de agenten een enorme wietlucht. De bestuurder haalde een zak wiet, meer dan de gedoogde hoeveelheid van 30 gram te voorschijn. Ook had hij het nodige geld bij zich en een aantal kleine zakjes met hasj en wiet. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

 

                              

Vernieling ruit

 

Ulft -  Een 33-jarige man uit Ulft is zondagmiddag 13 december aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in het centrum van zijn woonplaats een ruit te hebben vernield.

 

De politie kreeg omstreeks 14.00 uur een melding van een vernieling van een ruit bij de passage aan de Kerkstraat in Ulft. Aan de hand van een duidelijk signalement werd de verdachte aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

 

 

Brievenbussen opgeblazen

 

Didam / ’s Heerenberg – Twee brievenbussen van TNT-Post zijn zondag 13 december door vandalen met vuurwerk opgeblazen. De post is door buurtbewoners veilig gesteld.

Buurtbewoners ontdekten de vernielingen zondagochtend. Op de Raadhuisstraat in Didam bleek een brievenbus te zijn opgeblazen. Ook op het Stadplein in ’s Heerenberg viel een brievenbus met inhoud ten prooi aan vandalen. De politie hoopt dat buurtbewoners tips over de verdachten hebben. Zij mogen ook anoniem bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

 

 

Duo op bromfiets gewond bij aanrijding

 

Winterswijk – Twee jongeren op een bromfiets zijn zondagmiddag 13 december gewond geraakt bij een aanrijding op de Dingstraat in Winterswijk. Zij zijn voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

 

De aanrijding werd omstreeks 16.55 uur gemeld. Een 55-jarige automobilist uit Winterswijk wilde een parkeerplaats aan de Dingstraat oprijden. Hierbij zag hij, mogelijk verblind door de verlichting van een geparkeerde auto, een bromfietser over het hoofd. De uit Winterswijk komende 16-jarige bestuurder en zijn 17-jarige passagier raakten gewond en zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De verkeersongevallendienst kwam ter plaatse en onderzoekt de aanrijding.

 

 

Vernielingen kerstboompjes

 

Zelhem -  Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag 13 december inde Smidsstraat in het centrum van Zelhem kerstboompjes met feestverlichting vernield. De politie heeft de vernielingen in onderzoek.

 

De kerstboompjes met verlichting en kerstballen zijn voor de naderende feestdagen in de winkelstraat geplaatst. In de nachtelijke uren hebben vandalen de boompjes vernield. De politie hoopt dat buurtbewoners tips over de verdachten hebben. Zij mogen ook anoniem bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

 

 

Auto over de kop, rijbewijs bestuurder ingevorderd

 

Winterswijk – Het rijbewijs van een 22-jarige Winterswijker is zondagavond 13 december ingevorderd. Hij raakte op de Walienseweg in zijn woonplaats betrokken bij een ongeval en bleek onder invloed van alcohol.

 

De aanrijding werd omstreeks 20.30 uur gemeld. De automobilist was bij het ingaan van een bocht met zijn wielen in de berm terecht gekomen. Hij raakte de macht over het stuur kwijt en vloog over de kop. Hij kon zelfstandig uit de auto komen en was licht gewond. Bij de komst van de gewaarschuwde politie bleek de man gedronken te hebben.

 

Op het politiebureau blies hij 1.3 promille, reden om zijn rijbewijs in te vorderen. Tegen de Winterswijker wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn zwaar beschadigde auto werd weggesleept.

 

 

Bedrijfsinbraak

 

Winterswijk – Bij een bedrijf aan de Van der Heijdenstraat in Winterswijk is zondagavond 13 december ingebroken. Het was de dieven te doen om handmachines van het merk Festtool.

 

De inbraak werd aan het begin van de avond ontdekt. Dieven hadden een roldeur geforceerd en het was hen duidelijk te doen om handmachines. De gedupeerde moet nog inventariseren hoeveel spullen er gestolen zijn. De politie was snel ter plaatse maar de dieven bleken er al vandoor te zijn. Bij de zoekactie in de omgeving is ook een speurhond ingezet.

 

Share