Geplaatst op: 2 december 2014, 08:50

Winterswijk - In een bovenwoning bij Chocolaterie Wenters aan de Willinkstraat in de binnenstad van Winterswijk heeft dinsdagochtend 2 december een zeer grote brand gewoed. De bewoners van het pand konden deze tijdig verlaten en raakte daarbij niet gewond. Zij worden in het politiebureau opgevangen.
 
Het vuur werd rond 6.00 uur gemeld als een schoorsteenbrand. Bij aankomst van de brandweer bleek er al geen houden meer aan te zijn waarbij er direct opgeschaald werd voor extra assistentie. Echter werd er verder opgeschaald naar een 'zeer grote brand' omdat het in de binnenstad betreft en de vlammen uit het dak sloegen. De brandweer heeft bij een café een deur moeten forceren om binnen te komen. Uit de brandende woning is nog een hond gered. Deze maakt het goed en is naar hun baasjes in het politiebureau gebracht.
 
Ook maakt de brandweer gebruik van een hoogwerker en is er een groot watertransport opgezet voor het aanvullen van water. Divers andere woningen zijn uit voorzorg ontruimd. De Willinkstraat is door de politie hermetisch afgesloten. De burgemeester van Winterswijk heeft op locatie een bezoekje gebracht en is kort daarna naar de bewoners in het politiebureau gegaan.
 
De brandweer had het vuur na ruim twee uur onder controle waarna het sein brandmeester gegeven kon worden. Het nablussen van de brand heeft enige tijd in beslag genomen. Over oorzaak van de brand is nog niets bekend. Daar zal later vandaag onderzoek naar gedaan worden.
 

Share