Geplaatst op: 29 april 2014, 17:48

Ruurlo – Bij een boerderij aan de Hengeloseweg in Ruurlo is dinsdagochtend 29 april een 86-jarige man in een tuin aangetroffen. De man werd met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht.
De man werd rond 7.15 uur gevonden door een buurtbewoner. Een krantenbezorger, een 56-jarige man uit Vorden, wilde daar bij die woning een krant in de brievenbus doen. Maar omdat de brievenbus stampvol zat, en de kranten van afgelopen zaterdag en maandag er nog in zat, gingen de alarmbellen bij de bezorger rinkelen. Hij reed daardoor naar de buurman om te vragen of de bejaarde bewoner op vakantie was. Toen de buurtbewoner, die aan de overkant van de boerderij woont daar nee op antwoordde, werd er meteen bij de betreffende woning poolshoogte genomen. De 56-jarige krantenbezorger uit Vorden ging samen met de buurtbewoner op zoek naar de man. In de woning, die via de achterdeur begaanbaar was, troffen zij niemand aan. Wel stond er een pannetje op vuur. Deze pan was al helemaal vast gekookt.
De buurtbewoner ging naar de slaapkamer en de krantenbezorger haalde het pannetje van het vuur. In de woning werd niemand aangetroffen. De zoektocht ging verder en er werd gezocht in een schuur en garage. Toen zij daar ook niemand aantroffen, werd de man uiteindelijk achter een hoge stenen bloembak gevonden. Mogelijk heeft de man daar al vanaf zaterdag of zondag gelegen.
De krantenbezorger uit Vorden belde daarop direct het alarmnummer. In afwachting van de hulpdiensten werd er via de meldkamer contact gehouden. De buurtbewoner kreeg de telefoon van de krantenbezorger, waarop de buurtbewoner aanwijzingen kreeg om de man te helpen.
Nadat de hulpdiensten aanwezig waren kon de man verder geholpen worden. Nadat de bejaarde man in de ambulance lag, is deze met spoed naar een ziekenhuis in Zutphen gebracht. Het is tot nu toe nog onbekend hoe het met de man gaat.
Foto: Jaimy Buunk

Share