Arrestatieteam haalt na 5 uur Boze asielzoekers van dak azc Winterswijk

Geplaatst op: 24 april 2014, 23:34

Winterswijk -Bij een asielzoekerscentrum in Winterswijk zijn donderdagmiddag twee asielzoekers op het dak geklommen. Het arrestatieteam wist het duo na ruim vijf uur naar beneden te krijgen. Ze zijn beide aangehouden.

De politie ontving omstreeks 15.00 uur een melding dat er wat aan de hand zou zijn bij het asielzoekerscentrum. Eenmaal ter plaatse bleken er twee boze asielzoekers op het dak geklommen te zijn. Nadat agenten probeerden om hen naar beneden te praten en dit niet lukte, werd de brandweer ingeschakeld die met een hoogwerker ter plaatse kwam. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Het duo stichten op het dak een klein vuurtje door een T-shirt in brand te steken.

Het duo werd na vijf uur naar beneden gehaald. Dit gebeurde met behulp van de hoogwerker waar twee arrestatieleden zich bevonden, de anderen verrasten het duo via de onderkant. De twee asielzoekers gaven zich over nadat het arrestatieteam dreigden met pistolen met daarin rubberen kogels.

Het is niet bekend waarom de twee asielzoekers boos waren en op het dak zijn geklommen. Volgens een woordvoerder van het AZC zijn er nooit problemen geweest met het duo.

Share