Voetballer tegen hoofd geschopt, grensrechter gemolesteerd

Geplaatst op: 20 april 2014, 00:10

Hengelo (Gld) – Tijdens een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen SC Bemmel en de Eendracht uit Arnhem op het voetbalveld van Pax uit het Gelderse Hengelo is zaterdagmiddag een 16-jarige voetballer tegen zijn hoofd geschopt. Dit zou gebeurd zijn na een incident op het veld.

De 16-jarige speler van voetbalclub SC Bemmel, die mee deed aan het Nethetlands Easter Tropy, een internationaal paastoernooi, raakte na de trap korte tijd bewusteloos, maar kwam snel weer bij. De voetballer is uit voorzorg naar een ziekenhuis in de buurt gebracht.

Het blijkt dat de 16-jarige voetballer tijdens een incident eerst op zijn hoofd zou zijn geslagen, daarna op de grond is gevallen en vervolgens tegen het hoofd is getrapt door een speler van Eendracht Arnhem. Een grensrechter rende daardoor het veld op, maar werd vervolgens door drie personen van Eendracht Arnhem gemolesteerd.

Door het incident zijn beide teams, zondag 20 april, niet welkom op de tweede speeldag van het toernooi. Omdat de grensrechter door drie personen is gemolesteerd, wordt er overwogen aangifte te gaan doen. Wel word er eerst geprobeerd het conflict onderling op te lossen.

Share