Grote brand bij houtvezelbedrijf Ten Damme BV Meddo

Geplaatst op: 18 april 2014, 19:54

Meddo  / Winterswijk -Bij houtvezelbedrijf Ten Damme aan de Gelderscheweg in buurtschap Meddo bij Winterswijk is vrijdagmiddag 18 april een zeer grote brand uitgebroken. Niemand raakte er gewond. Mogelijk is er bij de brand asbest vrijgekomen.

De brand brak rond 15.30 uur uit. De brandweer van Winterswijk was snel bij de brand aanwezig. Omdat het vuur zich snel uitbreidde en de rookontwikkeling heviger werd, schaalde de brandweer op naar een zeer grote brand. Diverse korpsen uit de omgeving kwamen ter plaatse voor assistentie. De grote rookontwikkeling wat bij de brand vrij kwam was in de weide omtrek te zien. Daarbij worden metingen verricht om te kijken of er gevaarlijke stoffen vrijkomen.

De politie sloot de omgeving van de brand hermetisch af voor verkeer. De brand trekt veel bekijks van omwonenden. Ook zij worden op een afstand gehouden. Ook geldt het advies om niet naar de brand te komen. In het pand waar het vuur woedde lagen voornamelijk grote plastieken rollen met houtvezel opgeslagen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Share