Wederom noodlottig ongeval spoorwegovergang Huttenweg Miste

Geplaatst op: 9 april 2014, 19:30

Winterswijk / Miste - Een 65-jarige fietser uit Lichtenvoorde is woensdagmiddag 9 april om het leven gekomen na een aanrijding met een trein. Het ongeval gebeurde bij een onbewaakte spoorwegovergang aan de Huttenweg in het buurtschap Miste bij Winterswijk.

Het ongeval tussen de fietser en de trein gebeurde rond 15.30 uur. De trein was onderweg van Winterswijk richting Aalten. De gealarmeerde hulpdiensten waren snel ter plaatse. Ook werd er een traumahelikopter gealarmeerd. Deze bleek echter niet meer nodig te zijn. Dit omdat de fietser op slag dood was. De trein kwam na de aanrijding enkele honderden meters verderop tot stilstand. De 12 passagiers die nog in de trein zaten werden met bussen verder vervoerd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Enige tijd geleden heeft hier ook al een dodelijk treinongeluk met een fietser plaatsgevonden. Hierbij kwam er een vrouw om het leven. Hierdoor is er al enige tijd een discussie gaande over de veiligheid van deze spoorwegovergang.

Share