Brandweer Lichtenvoorde rukt uit voor gekantelde heftruck

Geplaatst op: 8 april 2014, 01:32

Lichtenvoorde -De brandweer van Lichtenvoorde is maandagavond 7 april gealarmeerd voor een brand in een bedrijfspand aan de Dieselstraat in Lichtenvoorde. Echter bleek er geen brand te zijn. Wel raakte een 21-jarige werknemer uit die plaats lichtgewond.

De 21-jarige man uit Lichtenvoorde, die bij een bedrijf met plastic werkt, was rond 22.15 uur bij een versnipperaar aan het werk. Toen er een buis niet goed in het apparaat wilde, zette hij de heftruck waar die de buizen op had liggen een stuk naar achteren. Tijdens het achteruit rijden reed deze over een slang heen. Hierdoor kantelde de heftruck en sprong de 21-jarige man er vanaf. Na het springen liep de man een lichte wond aan zijn been op. Nadat de heftruck was gekanteld sloeg de dieselmotor van de heftruck op hol waarbij er een flinke rookontwikkeling vrij kwam. Het bedrijfspand werd daardoor meteen ontruimd.

Omdat er geen sprake was van brand kon de brandweer vrijwel meteen het pand ventileren. Op een kapotte heftruck na, bleef de schade beperkt en kon iedereen weer aan het werk.

Share