Vader gaat auto stalker te lijf

Geplaatst op: 2 augustus 2009, 14:00

Aalten – Een 25 jarige Winterswijk is zaterdag aangehouden op verdenking van stalking. De aanhouden komt na een aantal meldingen dat tienermeisjes zouden zijn benadert via MSN en Hyves

Ook zou hij zich bedreigend in hun richting hebben uitgelaten. Toen hij gisteren één van de meisjes in Aalten lastig viel, heeft de vader van het meisje de ruit van de auto van de Winterswijker vernield. De jongeman ging er te voet vandoor en werd later aangehouden en is in verzekering gesteld.
De politie heeft de afgelopen dagen meerdere meldingen gehad van tienermeisjes die via hyves en sms-jes door de Winterswijker werden benaderd. Ook zou deze man regelmatig in Aalten rondrijden.

Onderzoek
Om een duidelijk beeld van de gedragingen van de man te krijgen, startte de politie na de meldingen een onderzoek en sprak al met enkele meisjes. Hiervoor werd vrijdag 31 juli contact gelegd met de vader van één van de meisjes. Hij sprak met zijn dochter af, dat hij haar zou begeleiden wanneer zij op de fiets weg moest.

Escalatie
Zaterdagmiddag rond 14.00 uur ging het meisje op de fiets weg. Op het fietspad aan de Hamelandroute werd het meisje door de Winterswijker aangesproken en tegen gehouden. Kennelijk had hij haar gevolgd. De vader sloeg daarop met een bijl de ruit van de auto van de Winterswijker in.

Deze vluchtte en ging er vandoor. De gewaarschuwde politie heeft de Winterswijker aangehouden en in verzekering gesteld. De vader van het meisje is ook aangehouden geweest en heeft een verklaring over het gebeurde afgelegd.

De politie vraagt meisjes die een zelfde / soortgelijke ervaring hebben met de Winterswijker en die nog geen contact met de politie hebben gehad, om te bellen met 0900 – 8844.

Share